spermint

Az illóolajok történeteAz illóolajok története


Az illóolajok jótékony hatását már az ókori kultúrák is ismerték. A szakrális szertartások mellett a szépségápolásban és a gyógyításban is komoly szerepet kaptak az aromák. Az egyiptomi királysírokban a használati tárgyak mellé illatszeres fiolákat helyeztek, de a halottak mumifikálásánál is illóolajokat alkalmaztak.

Az ősi Kínában járványok idején többek között fahéjjal, gyömbérrel gyógyítottak. A gyömbért erősítőszerként használták, de fájdalomcsillapításra, lázra, köhögésre, kígyómarásra és szembajokra is alkalmazták. A hindu eposz, a Rámájana egyik története pedig arról számolt be, hogy a betegek a füvek illatától gyógyultak meg.

https://www.hazipatika.com/

spermintILLÓOLAJOK KINYERÉSEILLÓOLAJOK KINYERÉSE

Az illóolajok a növényben a levél- és virágrészek külső elhelyezkedésű illóolaj-tartóiban, vagy a termések, magvak és gyökerek belső illóolajjárataiban halmozódhatnak fel. Az illóolajok szobahőmérsékleten általában folyékony halmazállapotúak, kellemes illatúak, párolognak, elillannak. Nem egységes vegyületek, sok összetevőből állnak.Az illóolajokhoz többféle módon juthatunk. A legelterjedtebb kinyerési eljárás a vízgőz-desztilláció.A desztilláció: a folyadékok gőzzé alakítása forráspontjukon, és a keletkező gőzök folyadékká való visszaalakítása hűtéssel. A folyadékelegyek desztillációjának két alapvető módja ismeretes:
-          Egyszerű desztilláció: olyan folyadék desztillációja, ami tiszta (egy fázisú) anyag, vagy több anyag elegye, illetve oldata, amelyek a különböző forráspontjuk alapján elválaszthatók.-          Hidrodesztilláció: (vízgőz-desztilláció) egymással nem elegyedő folyadékok, rendszerint víz és vízben nem oldódó folyadékok (pl. illóolajok) együttes desztillációja.
E módszerrel történik az illóolajok kinyerése vízgőz segítségével.

http://trebag.hu/tudasbazis_cikk/110/illoolajok_kinyerese

AKTUÁLIS
KAPCSOLAT

Amennyiben kérdésed merül fel az esszenciák használatát illetően, szeretnél kipróbálni valamilyen illóolajat vagy a vásárláshoz kérsz segítséget, keress bátran, telefonon este 18:00 óráig!

Balogh Móni
Telefon: +3630212-7472
Email: balogh.m@mail.com
Facebook: facebook.com/profile.php?id=100009967082437

FACEBOOK

Jognyilatkozat
Jelen weboldal nem a doTERRA vagy bármely kapcsolt vállalkozásának hivatalos weboldala, az azon elhelyezett tartalmak nem minősülnek a vállalat hivatalos közléseinek, a honlapon közzétett információkért semmilyen felelősséget nem vállal. Minden védjegy vagy bejegyzett védjegyet tartalmazó szimbólum a dōTERRA Holdings, LLC védjegye vagy bejegyzett védjegye.